Uitbetaling kinderbijslag

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) verzorgt elk kwartaal de uitbetalingen van de kinderbijslag. U ontvangt vier keer per jaar kinderbijslag, de uitbetaling van de kinderbijslag zal om het kwartaal worden overgemaakt op uw rekening door het SVB. Als u nog niet eerder kinderbijslag hebt ontvangen kan het wat langer duren voordat de kinderbijslag wordt gestort. Meteen na de geboorte van uw zoon of dochter kunt u kinderbijslag aanvragen, u zult in dat geval op de eerste dag van het nieuwe kwartaal na de geboorte van uw kind kinderbijslag ontvangen. Gedurende de periode vanaf de geboorte tot het eerste aankomende kwartaal ontvangt u dus geen kinderbijslag. Het SVB heeft deze regeling zo gemaakt aangezien kinderbijslag altijd eenmaal per 3 maanden wordt uitbetaald.


Het kan soms voorkomen dat de kinderbijslag niet op de beloofde datum binnen is, dit kan komen door storing van de bank maar ook vertraging vanaf uw kant of vanaf de kant van het SVB. Het kan namelijk gebeuren dat u net aan het eind van het vorige kwartaal wijzigingen hebt doorgegeven aan het SVB die nog niet doorgevoerd zijn waardoor de kinderbijslag nog niet overgemaakt kan worden. Daarnaast kan het ook voorkomen dat het SVB eerst verdere informatie nodig heeft alvorens het de kinderbijslag over maakt. In elk geval probeert het SVB de kinderbijslag direct na het ontvangst van eventuele formulieren of het verwerken van de verstuurde formulieren naar u over te maken. Indien u geen wijzigingen hebt doorgegeven of geen verder contact met het SVB hebt lopen betreffende de kinderbijslag kunt u het best telefonisch contact opnemen met het SVB om de situatie uit te leggen. Deze zullen dan samen met u bekijken waar het misgegaan is en hoe het zo snel mogelijk opgelost kan worden.

De uitbetalingen van de kinderbijslag in 2013 vallen rond de volgende data: 5 april, 5 juli, 5 oktober en 5 januari. Het kan voorkomen dat u de kinderbijslag al enkele dagen eerder of juist enkele dagen later op u rekening hebt, dit is afhankelijk of de datum net voor het weekend of zelfs in het weekend valt of in een werkweek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>